Park & Bike

Wil je een stad bezoeken en het liefst toch je eigen auto gebruiken? Dat kan, maar een (betaalbare) parkeerplaats vinden in de binnenstad is nog niet zo eenvoudig. Een betere keuze is dan gebruik te maken van Park & Bike. Je parkeert je auto aan de rand van de stad en pakt daar een fiets om je reis te vervolgen.

De stad wordt steeds drukker. Door het toenemend aantal bewoners en de sterke groei van pakketbezorging komt het verkeer in de binnenstad langzaam maar zeker tot stilstand. Gemeenten is er alles aan gelegen om de auto uit de binnenstad te weren. Zij voeren milieuzones in, verhogen het parkeergeld en verminderen het aantal parkeerplekken.

Park & Bike is een oplossing om met je auto de stad te bereiken, maar wel de binnenstad te ontlasten. Je kunt je auto aan de rand van de stad in een parkeergarage parkeren en daar een stadsfiets pakken om je reis naar de binnenstad te vervolgen. Op de fiets de stad verkennen is niet alleen gezond, maar geeft je ook een stuk meer flexibiliteit dan het openbaar vervoer. Daarnaast hoef je op de fiets niet lang op zoek naar een (betaalbare) parkeerplaats.

Reserveren en betalen voor een parkeerplaats en het fietsgebruik doe je via de Park & Bike app. Geen gedoe dus met ingewikkelde handelingen aan de parkeerautomaat, maar gewoon direct in de app afrekenen via iDEAL of creditcard.

Probeer Park & Bike in de parkeergarage van het Olympisch Stadion in Amsterdam.