Politie Utrecht

De politie Utrecht is goed bezig geweest!
Vanaf september 2018 voerden zij namelijk samen met Next Urban Mobility voor een aantal maanden een experiment uit waarbij medewerkers van vier politiebureaus in de stad de beschikking hadden over 15 prachtige e-Bikes. Deze konden zij gebruiken voor zakelijke ritten. De e-Bike is een mooi alternatief ter vervanging van de auto of het Openbaar Vervoer. Goed voor het milieu en goed voor het lijf.

De politie heeft begin 2018 een landelijk onderzoek laten uitvoeren onder al haar medewerkers op het gebied van mobiliteit. Uit dit onderzoek is een aantal ideeën gekomen. Eén van die ideeën betreft het inzetten van deelfietsen voor zakelijk verkeer tussen politiebureau’s. Door het uitvoeren van een experiment in Utrecht wilde de politie onderzoeken of dit idee in de praktijk werkt. Het experiment duurde 3 maanden. 

Om dit experiment te realiseren had Next Urban Mobility voor deze pilot zogenaamde e-Bike hubs ingericht op vier locaties van de politie in Utrecht. Verdeeld over deze 4 hubs stonden in totaal 15 e-Bikes klaar om iedere werkdag gebruikt te worden. De vloot bestond uit premium ‘connected’ e-Bikes van Gazelle. 

Next Urban Mobility verzorgde tijdens de pilot volledig het beheer van de e-Bike hubs. Onderhoud en reparaties van de e-Bikes deden wij op locatie en bij pech onderweg werd de e-Bike opgehaald, gerepareerd en teruggebracht naar de e-bike Hub. Een telefonische helpdesk was dagelijks tussen 08.30 en 21.00 uur beschikbaar voor gebruikers in geval van vragen of bij problemen.

Het experiment is inmiddels afgerond. De leerpunten uit het experiment neemt de politie mee in de vorming van nieuw landelijk mobiliteitsbeleid.

 

QUOTES

“Eerst pakte ik standaard de auto om naar een ander kantoor te gaan, nu kan ik ervoor kiezen een e-bike te pakken. Ideaal.”

“Wat een mooie e-bike van Gazelle, betere kwaliteit dan mijn eigen e-bike.”