Politie Utrecht

De politie Utrecht is goed bezig!
Vanaf september 2018 zijn zij namelijk een experiment gestart waarbij medewerkers van vier politiebureaus in de stad de beschikking hebben over 15 prachtige e-Bikes. Deze kunnen zij gebruiken voor zakelijke ritten. De e-Bike is een mooi alternatief ter vervanging van de auto of het Openbaar Vervoer. Goed voor het milieu en goed voor het lijf.

De politie heeft begin 2018 een landelijk onderzoek laten uitvoeren onder al haar medewerkers op het gebied van mobiliteit. Uit dit onderzoek is een aantal ideeën gekomen. Eén van die ideeën betreft het inzetten van deelfietsen voor zakelijk verkeer tussen politiebureau’s. Door het uitvoeren van een experiment in Utrecht wil de politie onderzoeken of dit idee in de praktijk werkt. Het experiment duurt 3 maanden. De leerpunten uit het experiment neemt de politie mee in de vorming van nieuw landelijk mobiliteitsbeleid.

Om dit experiment te realiseren heeft Next Urban Mobility zogenaamde e-Bike hubs ingericht op vier locaties van de politie in Utrecht. Verdeeld over deze 4 hubs staan in totaal 15 e-Bikes klaar om iedere werkdag gebruikt te worden. De vloot bestaat uit premium ‘connected’ e-Bikes van Gazelle. Ritten kunnen gereserveerd worden met een app die Next hiervoor heeft ontwikkeld. Hiermee open en sluit je ook de e-Bikes doordat zij zijn uitgerust met een slim slot.

Next Urban Mobility draagt volledig zorg voor het beheer van de e-Bike hubs. Onderhoud en reparaties van de e-Bikes doen wij op locatie en bij pech onderweg wordt de e-Bike opgehaald, gerepareerd en teruggebracht naar de e-bike Hub. Een telefonische helpdesk is dagelijks tussen 08.30 en 21.00 uur beschikbaar voor gebruikers in geval van vragen of bij problemen.

 

QUOTES

“Eerst pakte ik standaard de auto om naar een ander kantoor te gaan, nu kan ik ervoor kiezen een e-bike te pakken. Ideaal.”

“Wat een mooie e-bike van Gazelle, betere kwaliteit dan mijn eigen e-bike.”